Masło kakaowe naturalne nie rafinowane - pochodzenie Wybrzeże Kości Słoniowej . Przerabiane z bardzo wysokiej jakości surowca w Austrii . Dostępna ilość 2200 kg .Opakowania po 25 kg . Cena za 25 kg -720 złoty . Możliwość transportu . Sprzedający firma holenderska VanCoor Towar na magazynie w Polsce
Masło kakaowe (olej teobroma) to jasnożółty, jadalny tłuszcz roślinny pozyskiwany z ziaren kakaowych.
W temperaturze pokojowej masło kakaowe ma konsystencję ciała stałego, a jego temperatura topnienia to około 35°C, dzięki czemu w kontakcie ze skórą rozpuszcza się, co czyni go popularnym składnikiem w przemyśle mydlanym i kosmetycznym. Jest doskonałym środkiem nawilżającym dla skóry. Uważa się, że jest dobry na rozstępy, zmarszczki i blizny.
Przyspiesza opalanie
Posiada naturalny filtr słoneczny
Posiada właściwości nawilżające, regenerujące oraz wygładzające
Nie alergizuje
Stosowany w przemyśle spożywczym do wytwarzania białej czekolady oraz w połączeniu z proszkiem kakaowym do produkcji tabliczek czekolady.
Wegańskie
Bez nabiału
Bezglutenowe
Bez GMO
Koszerne
Jest rozpuszczalny w oleju (NIE ROZPUSZCZALNY W WODZIE) i zwykle dodaje się go do fazy olejowej w produkcji kosmetyków.
Odżywki do włosów: 1-5%
Mydła barowe: 3–12%
Balsamy i kremy: 1-20%
Balsamy: 20-50%
Polecane do:
Produkcja mydła i świec
Produkty do pielęgnacji skóry
Do opalania
Produkcji czekolad
Wytwarzania białej czekolady
Rozcieńczanie czekolady
Desery