Posiadamy certyfikowany sad ekologiczny z wyłącznie starymi, wysokopiennymi odmianami jabłoni, grusz i śliw tj. jabłka: Kosztel, Kronselka, Malinówka Oberlandzka, Szmalcówka, Koksa Pomarańczowa, Szara i Złota Reneta, Antonówka Masłowa, Boiken oraz gruszki tj. Klapsa, Konferencja, Szara Bera i śliwki: Prawdziwe Węgierki. Nasz sad nie jest pryskany żadnymi opryskami, ani nie jest sztucznie nawadniany. Produkujemy metodą rzemieślniczą octy, soki z różnych odmian oraz gruszkowe.
Nasz octowy koncentrat powstaje z 100% naturalnego, niefiltrowanego soku jabłkowego, tłoczonego na zimno, bez jakichkolwiek dodatków: cukru czy wody. Ocet jest dojrzały i osiąga pełnię smaku i maksymalną ilość mikro i makro elementów po upływie co najmniej 1 roku od początku fermentacji i tylko taki ocet ma właściwości lecznicze. Produkujemy tylko żywy ocet z matką octową, który zawiera najwięcej dobroczynnych substancji. Posiadamy koncentraty (octy) odmianowe tj. z antonówki masłowej, kronselki, koksy pomarańczowej, szmalcówki, koszteli, szarej renety oraz mix odmianowy a także ocet gruszkowy z klapsy.
WYPADEK