GRANULOWANA ŁUSKA SOI – materiał paszowy
CENA 1100,00 pln netto (cena transportu/kuriera wliczona w cenę)
Wysyłka z Polski.
Możliwość zakupu w big bagu.
Łuska sojowa jest produktem paszowym, która powstaje w procesie produkcji wysokobiałkowej śruty sojowej i oleju sojowego za pomocą separacji membrany z nasion soi. W porównaniu do ziaren zbóż, z których pochodzą, charakteryzują się wyższą zawartością włókna, co ogranicza ich udział w mieszankach paszowych.
Łuska sojowa to idealne rozwiązanie dla wzbogacenia mieszanki we włókno pokarmowe w żywieniu zwierząt gospodarskich. Poprawia perystaltykę jelit i usprawnia procesy trawienne.
Podnosi poziom tłuszczu w mleku i zabezpiecza przed kwasicą, nie obciążając nadmiernie przewodu pokarmowego. Zapobiega wystąpieniu nadmiernego otłuszczenia i zaburzeń trawienia.
· Granulki o cylindrycznym kształcie
· Zapach charakterystyczny dla skorupy soi bez obcego zapachu (stęchlizna, pleśń, pieczenie itp.)
· Kolor od jasnożółtego do ciemnobrązowego
· Średnica granulek ok. 8,0 mm, długość ok. 25,0 mm
· Wilgotność do 10,0 %
· Zawartość tłuszczu surowego maksymalnie 2,5 %
· Zawartość białka surowego powyżej 9,0 %
· Udział masowy włókna surowego w przeliczeniu na absolutnie suchą masę maksymalnie 35,5 %
Prażona granulowana łuska sojowa w procesie produkcji poddawana jest obróbce cieplnej w temperaturze powyżej 90°C przez co najmniej 10.
Spełnia wymagania: TU U 10.4-22929481-001:2022. Kraj pochodzenia UA. Towar zabezpieczony GMP+ FSA. Data produkcji: luty 2023.
W przypadku większego zamówienia – możliwość negocjacji ceny.
1 100zł /tona
mazowieckie , Grodzisk Mazowiecki