Gość bemor Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2017 Rozpoczęliście już grillowy sezon? Co zwykle grillujecie oprócz kiełbasek oczywiście? Ostatnio zraziłem się do toruńskiej. Mięsa może było w niej 25%. Pytanie co stanowiło skład pozostałych 75%?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość rzeźnik Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2017 Rozpoczęliście już grillowy sezon? Co zwykle grillujecie oprócz kiełbasek oczywiście? Ostatnio zraziłem się do toruńskiej. Mięsa może było w niej 25%. Pytanie co stanowiło skład pozostałych 75%?? To była kiełbasa z psa zmielonego razem z budą. 25%pies - 75% buda. Jak chcesz zjeść prawdziwej kiełbasy to kup wieprza i zamów rzeźnika to wtedy będziesz wiedział co jesz. Ewentualnie kup połówkę wieprza w ubojni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość seneme Napisano 9 Maja 2017 Zgłoszenie Share Napisano 9 Maja 2017 Nie musisz wcale kupować sobie takiej kiełbasy Możesz kupić sobie przecież kiełbaskę z wiekszą zawartościa miesa.... Sam zawsze patrzę się na skład danej wędliny zanim kupię. Tak poza tym na grillu znacznie bardziej smakuje mi jakieś dobre mięso w marynacie. Niż kiełbasa.Pycha jest ta marynata do karkówki z musztardą: http://przepisy.pl/przepis/marynata-do-karkowki-z-musztarda Robisz taką marynatę w domu, potem dodajesz do karkóweczki i jedzenie pierwsza klasa. O wiele lepsze niż kupowanie gotowych zestawów w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.