Skocz do zawartości

Epidemia a handel warzywami


Gość Leopold

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Leopold

Panowie jak to jest , ze wmawia sie nam ze wirus nie przenosi sie poprzez zywnosc i nie ma zadnego zagrozenia w produktach spozywczych sprowadzanych z krajow gdzie pandemia zbiera juz swoje żniwo.Bylbym nawet gotow w to uwierzyc,ze na towarach moze sie nie przenosic gdyby... nie to ze media non stop pokazuja jak sa dezynfekowane ulice,przystanki,autobusy itd.

Czyli to jest sciema zeby nie wywolywac paniki.Wirus moze byc przenoszony na towarach,rekach,poreczach,itd..

Czemu nadal mamy sprowadzac towary z Holandii,Wloch i Francji skoro sa to towary wysokiego ryzyka?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Karol Łodz

Edek napewno jestes lekarzem i doskonale sie znasz na tym..Tylko po co kraje pompuja gruba kase w odkażanie miejsc publicznych doby po tym jak byli tam chorzy ludzie?

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Advertisement
Gość Jan z Wrocka

Jeszcze dłużej wirus może przetrwać na powierzchniach różnych przedmiotów. I tak: na papierach i kartonach przeżyje 24 godziny i nadal będzie zdolny do zarażania, na plastikach i stali nierdzewnej – 2-3 dni, a na przedmiotach miedzianych – 4 godziny. Badania nad wytrzymałością wirusa na powierzchniach przeprowadzono w temperaturze 21-23 stopnie C i przy wilgotności 40 proc. To oznacza, że nie trzeba mieć kontaktu z osobą zakażoną, by zarazić się koronawirusem.

 

Źródło: https://www.newsweek.pl/wiedza/nauka/coraz-wiecej-wiemy-o-naturze-koronawirusa-dzieki-temu-lepiej-mozemy-sie-przed-nim/z622bng

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Grecki filozof
5 godzin temu, Gość Jan z Wrocka napisał:

Jeszcze dłużej wirus może przetrwać na powierzchniach różnych przedmiotów. I tak: na papierach i kartonach przeżyje 24 godziny i nadal będzie zdolny do zarażania, na plastikach i stali nierdzewnej – 2-3 dni, a na przedmiotach miedzianych – 4 godziny. Badania nad wytrzymałością wirusa na powierzchniach przeprowadzono w temperaturze 21-23 stopnie C i przy wilgotności 40 proc. To oznacza, że nie trzeba mieć kontaktu z osobą zakażoną, by zarazić się koronawirusem.

 

Źródło: https://www.newsweek.pl/wiedza/nauka/coraz-wiecej-wiemy-o-naturze-koronawirusa-dzieki-temu-lepiej-mozemy-sie-przed-nim/z622bng

I pewnie myslisz,że warzywa i owoce są przewożone z Hiszpanii w temperaturze 23stopnie C????

 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Rolnik z centrum

W Japonii czy Chinach w trakcie zimy najbardziej się namnażał , także lepiej latem pod plandeką te towary przemycajcie do Polski to mniej nas zakazicie .  

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Jan z Wrocka
On 3/21/2020 at 6:24 PM, Guest Grecki filozof said:

I pewnie myslisz,że warzywa i owoce są przewożone z Hiszpanii w temperaturze 23stopnie C????

 

 

NIe, podałem tylko informację ile wirus żyje poza organizmem - bo to tłumaczy po co robią te dezyfnekcje.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość Kupiec
47 minut temu, Gość Producent Błonie napisał:

A sie boją handlarzyki patrioci ,że nie  bedzie co ściągać i polski producent jeszcze coś zarobi..

Plujesz na handlarzy, a powiedz mi komuś ty byś to sprzedał na palety jakby nie te handlarzyki z hurtowni i przemytnicy? Zaopatrywałbyś detal z całego kraju na podwórku? 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 weeks later...
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt
  • advertisement_alt

Dołącz do dyskusji

Publikujesz jako gość. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...